НОВИНИ

В Калифорния отварят врати увеселителните паркове

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:16, 02.04.2021 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Слушай новината

В Калифорния отварят врати увеселителните паркове.

След повече от година тишина тук, на около 50 км от Лос Анджелис, отново е шумно. Отварянето на тематичните паркове се приема с облекчение - и от служителите, и от посетителите.

"Чувствам се като в четвърти клас! Фантастично е! Развълнувана съм!", сподели Андреа.

Джъстин е баща на две момичета. Казва, че всички са чакали този момент с огромно нетърпение.

"Доста е приятно. Всъщност е хубаво, че пак сме тук, усещането е за някаква нормалност, нищо, че се изчакват влакчета, има какви ли не мерки. Отнема малко време, но се свиква. И със сигурност е по-добре, отколкото да си затворен вкъщи", каза Джъстин Ериксън.

Условията за работа са строго разписани. Атракционите работят с капацитет между 15 и 35% от възможностите си, при строги санитарно-хигиенни условия. Маските са задължителни навсякъде. Към момента тематичните паркове ще допускат само жители на Калифорния.

"Всичко възможно е безконтактно - мерене на температура, проверки за сигурност, имаме плексигласови прегради на билетните каси. При атракционите - всяко второ място, вагон или ред се оставят празни. Прави се изключение за семействата. Почиства се редовно. Дезинфектант има навсякъде!", заяви Джери Сертонио, директор "Маркетинг и комуникации".

А съоръженията ще отварят врати само ако районът, в който се намират, е извън зона с висока степен на заразяване. До края на месеца ще отворят и останалите два големи тематични парка в Калифорния.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корабът "Янтра” ще поддържа плавателния път по Дунав
Корабът "Янтра” ще поддържа плавателния път по Дунав
България и още 4 държави ще получат близо 3 млн. допълнителни дози ваксини от "Пфайзер"
България и още 4 държави ще получат близо 3 млн. допълнителни дози ваксини от "Пфайзер"