НОВИНИ

В Кюстендил затварят кина и театри, учениците от 5. до 12. клас се връщат вкъщи

учениците клас връщат клас
bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 11.03.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Областният кризисен щаб предприе нови противоепидемични мерки за противодействие на коронавируса в област Кюстендил, които влизат в сила от 15 март до 28 март 2021 г.

Учениците от 5-и до 12-и клас ще преминат на електронно обучение от 15 март до 4 април включително. По решение на родителите децата, записани на задължително предучилищно образование в детска градина или училище, могат да отсъстват по желание на родителите след писмено уведомяване и съгласие на директора на учебното заведение.

Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, екскурзии, спортни празници и други организирани мероприятия за всички възрастови групи, с изключение на състезанието "Европейско кенгуру", пролетно математическо състезание - при строг пропускателен режим и спазване на противоепидемичните мерки.

Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия - кина, музеи, галерии, театри, концерти, занятия по творческо и музикално изкуство.

Всички заведения за хранене и развлечения ще продължат да работят, но трябва да осигуряват физическа дистанция от метър и половина между облегалките на столовете, като не се допускат повече от 6 човека на една маса. Преустановява се посещението на малолетни и непълнолетни лица без придружител в ресторанти и заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Хасково ваксинират и с "Пфайзер - Байонтек"
В Хасково ваксинират и с "Пфайзер - Байонтек"
Лазаров разгроми унгарец и се класира на 1/4-финал в Хърватска
Лазаров разгроми унгарец и се класира на 1/4-финал в Хърватска