В Лудогорец подготвят млади гвардейци

от БНТ
15:29, 23.06.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
лудогорец подготвят млади гвардейци
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

50 млади гвардейци от Румъния и България тренират в школата на Лудогорец по проект „Младите хора и социалното включване в мултикултурния град“, по който ПФК Лудогорец е партньор.

25 младежи от Румъния, които искат да създадат по примера на българските младежки гвардейски отряди и в северната ни съседка, и 25 младежи от отряда в Айтос в рамките на три дни, интензивно се подготвят в школата на българския шампион, информират от клуба.

Младежите бяха посрещнати лично от изпълнителния директор на „орлите“ Ангел Петричев и от символа на тима - орлицата Фортуна. Децата тренират под ръководството на Дилян Георгиев, Милен Маринов и Емил Георгиев, треньори в академията.

В подготовката активно участват и двамата представители на Националните гвардии на Румъния и България.

След забавните тренировки, младежите попиват знания и опит от екипа на шампиона. По време на лекциите и различните видове тренинги, младежите и представители на отбора дискутират ползите от здравословното хранене, доброволчеството, както и за това колко важни елементи във футбола са екипността и лидерството, и как те помагат в ежедневието за активна гражданска позиция.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Изложиха шедьовър на Рембранд след реконструкция (Снимки)
Изложиха шедьовър на Рембранд след реконструкция (Снимки)
Кутев: Новият шеф на ДФ "Земеделие" е оправдан по всички обвинения
Кутев: Новият шеф на ДФ "Земеделие" е оправдан по всички обвинения