НОВИНИ

Валентич на среднощен разговор със собственика на Ботев Пловдив, утре разкрива дали остава в клуба

валентич среднощен разговор собственика ботев пловдив разкрива дали остава клуба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:51, 28.07.2022
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич коментира отпадането на „канарчетата“ от европейските клубни турнир.

„Жълто-черните“ допуснаха поражение с 0:2 при визитата си на кипърския АПОЕЛ в Никозия и бяха елиминирани още във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Според Валентич пловдивчани са загубили срещата, тъй като футболистите на тима за били нервни и шансът е бил на страната на АПОЕЛ, особено при първия гол, защото попадението дойде след рикошет в бранителя на Ботев Виктор Генев. Въпреки загубата, специалистът заяви, че е горд от футболистите си, тъй като те са се раздали на максимума на възможностите си.

„Знаехме, че ни предстои труден двубой, особено в първите 10-15 минути. Не е възможно да дойдеш тук и да създадеш много шансове за гол. Все пак АПОЕЛ е много качествен и опитен отбор. Атмосферата на стадиона беше невероятна и моите футболисти бяха нервни. Заради това имаше моменти, в които лесно губихме топката и просто я подарявахме на съперника. Те създаваха положения пред нашата врата и успяха да реализират. Нямахме и късмет при попадението. През второто полувреме пресирахме по-високо и опитахме да притиснем АПОЕЛ. Горд съм от моите футболист, защото всеки, който днес беше на терена, даде максимума от себе си“, каза босненецът.

От началото на сезона Ботев Пловдив допусна четири поражение и записа едно равенство, което доведе до напрежение в клуба и най-вече в треньорския щаб, в лицето на Азрудин Валентич. Треньорът заяви, че ще вземе решение относно бъдещето си в Ботев именно след мача с АПОЕЛ. Босненският футболен специалист разкри, че утре публично ще оповести решението си дали остава начело на Ботев, след като тази вече проведе разговор със собственика на „канарчетата“ Антон Зингаревич.

„Чака ни дълга вечер. Днес имам среща със собственика на клуба Антон Зингаревич и заедно ще решим кое е най-правилното решение за тима. От първия ми ден тук, всяко решение, което взимам, е ръководено единствено от това кое би било най-доброто за Ботев. Ще ви кажа утре дали ще остана начело на тима, или не. Не съм идиот. Усещам, че феновете не подкрепят отбора. Ако те не го подкрепят заради мен, значи аз трябва да си тръгна.“, откровено сподели треньорът на „жълто-черните“.

Валентич поиска в тима му да бъдат привлечени няколко нови класни попълнение, които да повишат нивото на отбора. Ако това условия се спази, Валентич смята, че Ботев Пловдив може да спечели Купата на България.

„Нещата засега не се получават за нас. Разочарован съм, но продължаваме да работим. Трябват ни още няколко нови попълнения с по-високо качество, които да вдигнат нивото на отбора, защото ние изстискахме максимума от нашите играчи, които спечелиха третото място в първенството през миналия сезон. Ако привлечем няколко класни състезатели, имаме потенциал да спечелим Купата на България“, завърши Азрудин Валентич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоилов след елиминирането на ПАОК: Исторически ден за Левски
Стоилов след елиминирането на ПАОК: Исторически ден за Левски
Спасиха над 1500 мигранти в Средиземно море
Спасиха над 1500 мигранти в Средиземно море