НОВИНИ

Валежи и гръмотевици и през новата седмица

валежи гръмотевици новата седмица
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 23.04.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

До обяд в повечето райони ще преобладава слънчево време, но през втората половина на деня облачността ще се увеличи и на места ще има валежи от дъжд. По-интензивни и значителни по количество ще са главно в планинските райони на Западна и Централна България, където ще има и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури днес ще са между 3° и 8°, а максималните - от 16° до 21°, в София - около 17°, малко по-ниски по Черноморието - от 14° до 16°.

В планините също ще е предимно облачно. В масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, на височина над 1800 метра - от сняг, на места интензивни и значителни по количество, придружени от гръмотевици. В ниските части на планините вятърът ще е слаб от югоизток, а във високите - умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

В понеделник температурите ще се повишат и максималните ще достигнат 20 - 21°. Ще превали главно в Западна България. Във вторник и сряда валежите ще са на повече места в страната, ще са по-интензивни и с повишена вероятност за локални значителни количества. Ще има и гръмотевици. Температурите ще се понижат с около 4 - 5°. В четвъртък все още ще има валежи, но по-слаби и на по-малко места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двукратната олимпийска медалистка Станка Златева в "Зала на славата"
Двукратната олимпийска медалистка Станка Златева в "Зала на славата"
Реал Мадрид надви като домакин Селта с голове във всяко полувреме
Реал Мадрид надви като домакин Селта с голове във всяко полувреме