НОВИНИ

Валежи от дъжд и сняг днес

валежи дъжд сняг
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 26.01.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде облачно с валежи от сняг, в източните и южните райони - от дъжд. Вятърът отново ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 1° и 12°; минималните - минус 1 и 4°, в източните и южните райони – до 7-8°.

В планините ще бъде облачно, мъгливо с валежи от сняг. Ще духа югозападен вятър, който около обяд ще започне да се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне застудяване. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

През нощта срещу сряда и в Източна България дъждът ще премине в сняг, ще бъде интензивен и в комбинация със силен северен вятър ще има виелици и навявания. В сряда в западната половина от страната снеговалежите ще спират, но в източната снежната покривка ще се увеличава и в комбинация със силния северозападен вятър ще има условия за виелици и навявания.

Застудяването ще продължи. В четвъртък и в петък ще бъде ветровито, с променлива облачност, на места в планините и планинските райони – с превалявания от сняг. В петък ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
772 случая на коронавирус, 1059 излекувани
772 случая на коронавирус, 1059 излекувани
От Сдружението на заведенията поискаха оставката на Костадин Ангелов
От Сдружението на заведенията поискаха оставката на Костадин Ангелов