НОВИНИ

Валежите намаляват, но остава облачно

валежите намаляват остава облачно
bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 19.06.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

И днес ще е предимно облачно, с краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици в следобедните часове. Все още има условия за локални интензивни валежи и градушки в източната половина от страната. Максималните температури ще са между 25° и 29°, в София 25°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна, с краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Вятърът там ще е слаб до умерен от северозапад, а температурите през деня ще са между 24° и 26°.

В планините също ще има купеста и купесто-дъждовна облачност. Възможни са валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат и максималните по високите върхове ще са между 5° и 7°, на Снежанка – 12°. В курортите –12° на Алеко, в Пампорово и Боровец – 14° - 15°, в Банско – 19°, а в Добринище - 20°. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад.

И през почивните дни, и през първата половина на следващата седмица ще е по-често облачно, с краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Разкъсвания и временни намаления на облачността ще има в часовете преди обяд.

В събота дъждовете ще намалеят, а температурите слабо ще се повишат, но през следващите дни отново се очакват валежи, а температурите слабо ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов рекорд на заразените у нас за денонощие. 132 са положителните проби
Нов рекорд на заразените у нас за денонощие. 132 са положителните проби
Извънгабаритен товар ще затрудни движението в Пловдив
Извънгабаритен товар ще затрудни движението в Пловдив