НОВИНИ

Въпрос на дни е "Арена Бургас" да получи Акт 16, обяви министър Иван Шишков

въпрос дни арена бургас получи акт обяви министър иван шишков
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:23, 31.03.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортната зала "Арена Бургас" може да получи Акт 16 съвсем скоро.

"Надяваме се в края на април да имаме всички документи, даващи право на експлоатация", обяви в Бургас служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който направи нова инспекция на спортния обект, заедно със зам.-министъра на спорта Петър Георгиев и представители на местната власт.

"Съвсем скоро комисията от Дирекция "Национален строителен контрол" трябва да започне работа по въвеждане на сградата в експлоатация. Това, което в момента се правеше като довършителни работи, се наложи заради монтирането на пистата по лека атлетика. Залата е предвидена, така че в нея да могат да се практикуват различни видове спортове. Тоест, когато има необходимост за писта по лека атлетика, тя ще се монтира. Когато има необходимост от терен за волейбол, се прави терен за волейбол", каза Шишков.

По думите му последното актуване на сградата може да се случи и по-рано от предвидения срок.

"Предполагам, че в рамките на 20-30 дни ще може да се приключи процедурата за получаване на Акт 16. Може да отнеме и две седмици. Но това, което днес видях, е различно от това, което видях преди няколко месеца. Забавяне от месец не е толкова фатално, важно е съоръжението да е добре изпълнено и да работи добре. Това е може би първата зала, която е построена от много години насам. Тя дава възможност за състезания по лека атлетика, така че това е изключителна придобивка не само за Бургас, но и за страната", каза още служебният регионален министър.

Последната инспекция, която Шишков направи на обекта, бе през ноември миналата година. Тогава той обяви, че спортната зала "Арена Бургас“ ще бъде отворена частично до два месеца.

Заедно със заместник-министъра на спорта Петър Георгиев, министър Шишков разгледа отново основния блок на залата и тренировъчните площи. С тях бе и кметът на Бургас Димитър Николов и заместникът му по строителните въпроси инж. Чанка Коралска.

„Когато бях на посещение в залата в края на ноември, не бях голям оптимист, но е свършена много работа. Залата вече е готова, което е добра новина за българския спорт. Видя се, че когато институциите работят в синхрон, успешният край е възможен“, коментира Петър Георгиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мачът между Ботев Пд и Левски със сигурност ще е на стадион "Христо Ботев", потвърди Илиян Филипов
Мачът между Ботев Пд и Левски със сигурност ще е на стадион "Христо Ботев", потвърди Илиян Филипов
НЗОК и фармацевтите продължават с анекс договора за лекарствата по Здравна каса
НЗОК и фармацевтите продължават с анекс договора за лекарствата по Здравна каса