НОВИНИ

Във Франция ще забранят отопляването на открити тераси на заведения

франция забранят отопляването открити тераси заведения
bnt avatar logo
от БНТ
22:47, 27.07.2020
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Във Франция обявиха нова екологична мярка - забрана за отопление на откритите тераси на заведения. Целта е икономия на енергия. Очаква се забраната да влезе в сила след следващата зимата, за да може бизнесът да се адаптира, обяви министърът на екологията Барбара Помпили.

Барбара Помпили, министър на екологията на Франция: Идеята е да прекратим практики, които са вредни от екологична гледна точка и които водят до неоправдана свръхконсумация на енергия.

Има данни, че над 75% от кафенетата и ресторантите в Париж отопляват откритите си тераси. Собственици на заведения вече изразиха опасения, че премахването на комфорта за клиентите може да се отрази на посещенията и на оборота.

Адриен Ларю, управител на кафене: През зимата винаги е предимство да отопляваш терасата за клиентите, които пушат и искат да пийнат, дори ако е студено. Оборотът със сигурност ще спадне.

Екологията заема важно място в програмата на новото правителство на премиера Жан Кастекс. В някои френски градове вече забраниха външното отопление. Кметът на Париж Ан Идалго не го направи и каза, че това би било удар за бизнеса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещо време днес
Горещо време днес
Двама мъже загинаха в катастрофа между автомобил и кемпер
Двама мъже загинаха в катастрофа между автомобил и кемпер