НОВИНИ

Весела Лечева: Масовият спорт и елитният спорт не могат един без друг

весела лечева масовият спорт елитният спорт един без друг
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 27.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева взе участие в откриването на форума "Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности", който има за цел да насърчи отново масовия спорт у нас.

Събитието в "София Тех Парк" се организира от министерствата на иновациите и растежа и на младежта и спорта.

По време на форума министър Лечева за пореден път сподели, че спортната инфраструктура в България се намира в тежко състояние и това една от основните причини за липсата на масов спорт.

"Състоянието на спортната инфраструктура е основно предизвикателство, пред което се изправят спортните федерации. Изградена е огромна по мащаб спортна инфраструктура в България, но тя е в тежко състояние. Търси се решение, така че час по скоро България да даде модерните съоръжения за нашите деца и нашите елитни спортисти", коментира министърът на младежта и спорта.

Весела Лечева говори още за важността на масовия спорт, необходимостта децата да бъдат активни в тренировките и да получават мотивация от нашите елитни спортисти.

"Много пъти сме коментирали, че масовият спорт е изключително важен елемент, но масовият спорт и елитният спорт не могат един без друг. Няма как да мотивираме децата ни да бъдат съпричастни, да участват всеки ден и да са активни в тренировките без примера, без мотивацията, която дават нашите олимпийски шампиони и призьори. Остава само да дадем възможност и условия на нашите деца, да им дадем възможност да създадем в тях здравни навици в тях да практикуват спор", заяви министърът на младежта и спорта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха двама българи, осъдени в Гърция
Задържаха двама българи, осъдени в Гърция
Мигрантите в камиона край Локорско са имали телефон в тайника
Мигрантите в камиона край Локорско са имали телефон в тайника