НОВИНИ

Ветеринар от Несебър умъртвил куче и пребил служителка в приюта

bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 02.03.2020
Чете се за: 01:33 мин.
Общество

Управителят на приюта за кучета в Несебър е умъртвил куче с амониева селитра и е нанесъл удари на служителка в приюта, която е искала до попречи на умъртвяването.

По случая е образувано досъдебно производство.

Скандалът започнал, след като Миглена Георгиева и Маргарит Киров влезли при животните да им дадат хапчета за обезпаразитяване, скрити в късове месо. Голямото куче първо си изяло храната, а когато посегнало и към порцията на другото, Маргарит я дръпнал, а кучето го захапало. Миглена тръгнала с него към поликлиниката.

Миглена Георгиева: В момента, в който се върнах, видях, че докторът е смлял кучето от бой, кучето беше цялото в кръв, устата му беше разбита, очите му бяха изцъклени и целите в кръв.

Разправията продължила, а заради спринцовките с амониева селитра и евтаназин за приспиване на кучето се стигнало и до бой.

Миглена Георгиева: И му казвам "Няма да ти ги дам". Тогава той започна да ме блъска и да ми извива ръцета, настана една борба, и ми каза "Дай ми ги веднага", аз му казах няма, той ме хвана за гушата, аз изпръсках цялата амониева селитра на пода, при което той се вбеси, заплаши ме с юмрук и каза "Ще те убия", би ми два шамара и започна да ме изблъсква през вратата.

От сблъсъка и двамата паднали на земята. След това докторът довършил евтаназията. Д-р Николай Терзиев не отхвърли вината си.

Д-р Николай Терзиев: Доколкото съм виновен, виновен съм, съдът ще покаже, виновен съм, не може да си отхвърля вината. Съжалявам, съжалявам че съм постъпил така, просто бях много изнервен, афектиран и ядосан, то се трупа, трупа, но не съм правил, това ми е за пръв път такива груби нарушения.

Маргарит Киров: Ако не беше се случило с мен, щеше да се случи с някой друг, хубаво, че се случи на мен, за да може своевременно да се евтаназира това куче, защото при нас кучетата се осиновяват, ако беше попаднал при някой собственик и беше направил това?

Пострадалата ще съди д-р Николай Терзиев, а защитници на животните поискаха оставката му.

Миглена Георгиева: Ще го съдя за побой на моето служебно работно място, на какво основание той ще ме бие, и ще изискам от етичната комисия на ветеринарите да бъде преразгледан неговият статус на ветеринарен лекар.

Маргарита Пеева: Това, че той си е позволил дори в качеството си на медицинско лице и на управител на животновъден обект, да посегне и да пребие зверски живо същество, той влиза в разрез с три закона - Наказателния кодекс, Ветеринарномедицинския закон и Закона за защита на животните, мястото му не е тук!

Дафина Налбантова: Не мога да допусна в 21 век, в навечерието на такива светли празници да се бие човек само защото защитил беззащитно животно и да посегнеш върху дама на работното ѝ място.

От Дружеството за защита на животните в Несебър ще подадат сигнали и за други нарушения, сред които е и открита яма, в която се загробват трупове на животни, вместо да бъдат прибрани от екарисаж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Божков е задържан за 72 часа
Антон Божков е задържан за 72 часа
Грипна ваканция за училищата в община Благоевград
Грипна ваканция за училищата в община Благоевград