НОВИНИ

Ветровито време днес

ветровито време
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 17.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

След минимални температури в по-голямата част от страната между 12° и 17° следобед се очакват максимални стойности от 26° до 31°.

Ще преобладава слънчево време с висока и средна облачност, но все още без валежи. Ще духа умерен, в Източна България – временно силен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат от 17° до 21°, максималните - между 25° и 28°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.

В петък ще има по-значителни временни увеличения на облачността, а на отделни места ще превали дъжд. Вятърът временно ще отслабне, но през почивните дни отново ще бъде ветровито.

Максималните температури ще се понижат съществено и в повечето места ще бъдат между 20° и 25°. В събота повече облаци ще има над Западна България, а на изток през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево.

В неделя над източните райони ще има значителна ниска облачност, без валежи, а на запад облачността ще намалее до слънчево време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
174 нови случая на COVID-19, 184 души са излекувани
174 нови случая на COVID-19, 184 души са излекувани
Какви са акцентите в празничната програма на Деня на София
Какви са акцентите в празничната програма на Деня на София