НОВИНИ

Ветровито време с валежи и днес

облачно дъждовно остава времето
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 14.02.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, в планинските райони - примесени със сняг. Привечер от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 2°, а максималните - между 6° и 12°, в София - около 6°.

И по Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 7 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е значителна с валежи предимно от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Привечер от запад валежите ще отслабват и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

През следващите дни над източните райони ще се задържи предимно облачно и мъгливо. Над Западна и Централна България облачността още в четвъртък ще намалее, и в петък и събота ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 8° и 13°.

В неделя облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде почти тихо или със слаб югозападен вятър, а дневните температури ще са с градус-два по-високи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите разглеждат промените в Закона за лекарствата
Депутатите разглеждат промените в Закона за лекарствата
Манчестър Сити си осигури комфортен аванс от два гола след първия мач с Копенхаген
Манчестър Сити си осигури комфортен аванс от два гола след първия мач с Копенхаген