НОВИНИ

Вицепрезидентът на ITF: Пиронкова изкара страхотно време тук, заслужава адмирации

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:04, 10.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Голям шлем
вицепрезидентът itf пиронкова изкара страхотно време заслужава адмирации

Вицепрезидентът на Международната тенис федерация (ITF) Катрина Адамс засипа с похвали представянето на Цветана Пиронкова на Откритото първенство на САЩ.

В сряда Цвети се изправи срещу носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс в среща от четвъртфиналите, която приключи с успех за американката – 4:6, 6:3, 6:2.

Адамс беше гост коментатор на официалното радио на "US Open" и в минутките преди началото на срещата коментира представянето на Пиронкова и шансовете ѝ срещу Уилямс така:

„Цветана Пиронкова за първи път в кариерата си е на този етап в турнира. За нея е добра новина, че няма да има публика. Серина има повече опит. Двете се познават и едва ли има с какво да се изненадат, Серина ще атакува яростно сервиса на Пиронкова, особено втория.
Голямо предимство за Пиронкова е страхотното ѝ предвижване по корта. Тя ще се опитва да движи Серина, за нея ще бъде важно да държи топката и да изкара Серина от баланс. Тя трябва да отваря корта, това ще и помогне. Харесва ми как използва линиите, как движи опонентите си. Играе разумно.

Пиронкова има шанса, че след толкова години е в основната схема. Сега върху нея няма напрежение, тя играе абсолютно освободено. Пиронкова няма какво да губи, изкара страхотно време тук. Цветана предпочита да играе от основната линия, има страхотен първи сервис, което е от огромно значение. Не излиза много на мрежата. Пиронкова е майка, която се завръща в тениса след 3 години. И го направи по запомнящ се начин, който заслужава адмирации".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Кабаков с наряд за среща от Шампионската Лига
Георги Кабаков с наряд за среща от Шампионската Лига
Аршинкова и Топалова се класираха за четвъртфиналите във Варна
Аршинкова и Топалова се класираха за четвъртфиналите във Варна