НОВИНИ

Вихрено начало за Надал на Australian Open

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:14, 09.02.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Голям шлем
вихрено начало надал australian open

Световният №2 в мъжкия тенис - Рафаел Надал се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надигра убедително Ласло Джере с 6-3, 6-4, 6-1 за около два часа игра на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн.

Матадорът, който се оплакваше от болки в гърба преди началото на първия за годината турнир от "Големия шлем", не показа тревожни признаци от физическо естество, като преодоля няколко коварни момента в мача, за да елиминира сърбина.

В първата част Надал стигна до ранен пробив и аванс от 5-1, като тогава бе пробит от Джере, но не допусна колебания и затвори частта след 6-3. Във втория сет Рафа стигна до нов ранен брейк, като при 5-4 спаси три брейкпойнта за съперника, за да се доближи на сет от крайния успех. Именно в заключителната част той бе най-убедителен, давайки само един гейм на опонента.

Надал завърши с 67 процента успешен първи сервис и спечели 83 процента от точките при разиграването му при 19 печеливши удара и 24 непредизвикани грешки.

В следващия кръг испанецът, шампион в Мелбърн от 2009, ще играе с победителя от двубоя между Майкъл Мо (САЩ) и Виктор Троицки (Сърбия).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свлачището на пътя Девин-Кричим е унищожило 30 метра подпорна стена
Свлачището на пътя Девин-Кричим е унищожило 30 метра подпорна стена
Средният осигурителен доход за декември е 1171,17 лева
Средният осигурителен доход за декември е 1171,17 лева