НОВИНИ

Виктория Томова и Димитър Кузманов излизат за място в основната схема на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:30, 26.08.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
виктория томова започна убедителна победа бостад
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българските тенисисти Виктория Томова и Димитър Кузманов излизат днес на кортовете в Ню Йорк в търсене на място в основната схема на последния за годината турнир от Големия шлем US Open.

Първата ни ракета при дамите Томова е устремена към трето поредно участие в основната схема на "Флъшинг Медоус", като любопитното е, че тя никога не е успявала успешно да премине през квалификациите.

През 2020 година Виктория влезе в основната схема по право заради много отказвания, свързани с пандемията от COVID-19, докато през миналата година Томова игра в същинската фаза на надпреварата като щастлива губеща.

През тази година пък последното препятствие пред българката и основната схема е Виктория Кужмова. 27-годишната софиянка води с 3-1 победи в преките двубои помежду им, а петата им среща е днес от 18.00 часа българско време на корт №7.

По същото време, но на корт №11 Димитър Кузманов излиза срещу Брендън Холт в търсене на дебют в основната схема на турнир от Големия шлем. По-рано през сезона Мико се препъна на последното стъпало на квалификациите на Ролан Гарос и на Уимбълдън.

До този момент в пресявките на US Open българинът записа два страхотни обрата срещу Лука Нарди и Лиъм Броуди, докато днешният му съперник Холт трябваше да прави същото срещу Александре Мюлер и Емилио Гомес.

Това ще бъде първи двубой в съперничеството между Димитър Кузманов и Брендън Холт, като Мико все пак може да разчита на малко по-големия си опит на тази фаза в турнирите от Шлема. От друга страна Холт, който участва с "уайлдкард", може да стигне до основната схема на US Open при дебюта си в квалификациите на турнир от Големия шлем.

При успех в тази среща Димитър Кузманов ще стане петият българин, който ще играе в основната схема на "мейджър" надпревара след Милен Велев, Орлин Станойчев, Радослав Лукаев и Григор Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приятелката на единия загинал полицай: Чакам те да си дойдеш вкъщи
Приятелката на единия загинал полицай: Чакам те да си дойдеш вкъщи
Испания одобри план за пестене на енергия
Испания одобри план за пестене на енергия