НОВИНИ

Виктория Томова отпадна на четвъртфиналите в Търнава

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:15, 10.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
виктория томова започна успех квалификациите доха
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби в четвъртфиналите на турнира от веригата на ITF в Търнава, Словакия, след като отстъпи в два сета на белгийката Греет Минен.

Поставената под №1 Томова загуби с 5:7, 1:6 за час и половина игра и така пропусна възможността да стигне до своя първи полуфинал от началото на сезона.

В първия сет точките за пробив изобилстваха, като двете тенисистки дори спечелиха по веднъж подаването на съперничката си и така при 5:5 гейма силите продължиха да бъдат изравнени. За съжаление, в 12-ия гейм Томова допусна да бъде пробита за втори път, което се оказа фатално, тъй като по този начин Минен затвори първата част със 7:5 в своя полза.

Вторият сет също не се разви според очакванията на българката, която пропусна няколко брейкбола в откриващите геймове, а в същото време загуби на два пъти подаването си, което се оказа и решаващо за нейната загуба с 1:6.

Така Виктория Томова приключва участието си в Търнава с 15 точки за световната ранглиста, а сега за първата ни ракета при дамите предстои пътуване за САЩ, където тя ще играе в квалификациите на WTA 1000 турнира в Маями.

За Греет Минен пък надпреварата в Търнава продължава с мач на полуфиналите срещу победителката от сблъсъка между французойката Осеан Доден и чехкинята Барбора Палицова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарите ще издават бели е-рецепти чрез мобилно приложение
Лекарите ще издават бели е-рецепти чрез мобилно приложение
"Галъп": ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с изравнени резултати на изборите, неяснота и за третото място
"Галъп": ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с изравнени резултати на изборите, неяснота и за третото място