НОВИНИ

Владимир Илиев и Станимир Беломъжев се включват в първото издание на TroyanRun – По стъпките на Левски

владимир илиев станимир беломъжев включват първото издание troyanrun ndash стъпките левски
bnt avatar logo
от БНТ
09:55, 23.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортист номер на България за 2019 година Владимир Илиев и многократният световен и европейски шампион по ориентиране Станимир Беломъжев ще участват в състезанието по планинско бягане Troyan Run – По стъпките на Левски.

Илиев записа и видео в официалната фейсбук страница на събитието, с което прикани любителите на бягането да се включат в състезанието.

"Каня ви на първото издание на Troyan Run – По стъпките на Левски. Заповядайте на 29 юли в 9.00 часа сутринта, за да бягаме заедно на това хубаво състезание. И да направим един хубав празник", каза сребърният медалист от световното първенство през 2019-а и европейски шампион по биатлон Владимир Илиев.

Първото издание на състезанието по планинско бягане Troyan Run – По стъпките на Левски ще се проведе на 29 юли.

Беговите дистанции са: 10 км +D280, 15 км +D340 и 24 км +D920. Записването за участие се осъществява на следната страница: https://www.troyanrun.com/

Разработени са трасета с по-висока степен на трудност от 42 км и 68 км, които ще бъдат включени в състезанието през следващата година, съобщават от агенция Sport PR Events Managment.

Бягането се организира от Сдружение "Троян в бъдещето", клуб по ориентиране Хемус, Mail Boxes Etc и Карт Гео с подкрепата на община Троян.

Предвижда се надпреварата в Троянския балкан да стане традиционна и да се провежда около рождената дата на Васил Левски 18 юли. Планинското бягане е продължение на станалия емблематичен традиционен крос "По стъпките на Левски", провеждан на 18 февруари през зимата. Беговите маршрути са изключително панорамни и минават по трасета, преминавани от Апостола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как Украйна успя за втори път да атакува гордостта на Путин
Как Украйна успя за втори път да атакува гордостта на Путин
Иван Шишков обмисля да се включи в надпреварата за кмет на София
Иван Шишков обмисля да се включи в надпреварата за кмет на София