НОВИНИ

Владислав Панев: Министрите от ПП-ДБ надали ще бъдат част от служебния кабинет на Главчев

Странно и едностранчиво е решението на Румен Радев да избере именно него, смята зам.-председателят на ПП-ДБ

bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 01.04.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

"Министрите от ПП-ДБ надали ще бъдат част от служебния кабинет на Главчев", това заяви в "Още от деня" Владислав Панев зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ.

"Г-н Главчев е може би най-политическата фигура, от тези, които имаха възможност да станат министър-председатели, така, че от тази гледна точка решението на президента Радев го намирам за странно и едностранчиво", добави той.

Владислав Панев посочи, че от ПП-ДБ си дават сметка, че промените в Конституцията са именно техни. Той помоли да не "въртят десетте имена отново", защото в крайна сметка президентът е посочил Главчев, а това само по себе си "създава политическо напрежение".

"Много е важно какъв екип ще си подбере г-н Главчев и естествено дали той ще бъде утвърден от президента".

Владислав Панев потвърди, че това е същият "г-н Главчев, за когото от ПП-ДБ са гласували за председател на Сметната палата".

"Така е. То е едно обаче председател на Сметната палата, друго е служебен премиер. Това са две съвсем различни функции, които предполагат съвсем различни качества", посочи Панев.

По думите му служебните премиери "никога не са били толкова партийно оцветени" и е въпрос на баланс между г-н Главчев и г-н Радев. Панев каза още, че посочването на експертни министри не е работа на ПП-ДБ, а на президента и на кабинета.

По отношение на бъдещите избори, Панев беше категоричен, че "след Бойко Рашков, виждаме, че министърът на вътрешните работи, не е осигурявал честност на парламентарни и местни избори". Според него, ако "политическото статукво не се промени", няма да има и честни избори.

"По време на миналите избори имаше страшно голям процент на невалидни бюлетини, около 20%. Това може би е характерно за местни избори, но знаете, че при машинно гласуване недействителни бюлетини няма т.е. тук са намесени двете министерства".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж е с опасност за живота след инцидент в рудник "Трояново-2"
Мъж е с опасност за живота след инцидент в рудник "Трояново-2"
Майк Браун: Беше страхотно да имаме Александър Везенков
Майк Браун: Беше страхотно да имаме Александър Везенков