НОВИНИ

Волейболистът на ЦСКА Страхиня Бързакович: Време е да покажем на какво сме способни

Сръбският диагонал бе с основа заслуга за класирането на ЦСКА на полуфиналите на първенството.

волейболистът цска страхиня бързакович време покажем сме способни
bnt avatar logo
от БНТ
15:33, 27.03.2024
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА отстрани Монтана и ще играе на полуфиналите в мъжкото волейболно първенство. „Армейците“ постигнаха две победи с по 3:1 гейма, като и в двете срещи диагоналът Страхиня Бързакович се представи много силно и записа съответно по 16 и 32 точки. Сръбският нападател говори пред клубния сайт на ЦСКА за изминалите срещи и предстоящите полуфинали.

Страхиня, доволен ли си от постигнатия резултат?

Да, разбира се. Мачът бе много важен за нас и се радвам, че го изиграхме добре и спечелихме. Сега ще изчакаме да разберем срещу кого ще играем на полуфиналите.

ЦСКА имаше колебания в края на редовния сезон, но за сметка на това показахте на какво сте способни тогава, когато е нужно – на старта на плейофите. Така ли е?

Представянето ни в края на редовния сезон си има и своето обяснение. Имахме някои играчи с контузии, други бяха вече поуморени, защото сезонът е дълъг и се случват такива неща. Изиграхме много мачове, но сега сме наясно, че вече сме във фаза, в която трябва да показваме високо ниво, защото това са плейофите. Вече сме готови да се борим.

ЦСКА играе по-добре, когато е от значение…

Абсолютно. Защото знаем, какво се иска от нас и че всеки мач е с висока стойност. По време на сезона може да си позволим да загубим някой двубой, но сега нямаме това право.

Очаквахте ли да отстраните Монтана толкова убедително?

Не бих казал. Бяхме готови да играем тежки мачове, защото те имаха страхотен сезон, разполагат с много добри волейболисти и очаквахме наистина трудни двубои.

Доволен ли си от твоята игра?

Не мога да кажа. За мен е важно да печелим мачовете като отбор. Разбира се, хубаво е когато играя силно, чувствам се по-добре и с повишено самочувствие в следващите срещи. Така че съм доволен.

Записа 32 точки във втория мач с Монтана. Има ли още какво да подобриш?

Разбира се, винаги има какво да се направи по-добре. Човек никога не знае, затова спортът е толкова интересен. Един ден мога да направя 32 точки, друг да остана само с две. За мен е най-важно да печелим мачовете. Хубаво е, когато играя добре, но ако не печелим, това няма значение.

Имате ли предпочитание за съперник?

Не. Резултатът е 1-1, двата отбора играят добре. Готови сме за когото и да е. Трудно ми е да прогнозирам, следващият мач е в Бургас и вярвам, че ще бъде хубав двубой.

Срещу кого би било по-лесно на ЦСКА?

Няма как да кажа. Играхме два тежки мача с Дея през сезона, в които загубихме с по 2:3, но показахме, че можем да се противопоставим. Това обаче са плейофи, съвсем различни срещи. Ще видим. Трябва да сме готови срещу когото и да е.

Знаеш ли, че може домакинството на ЦСКА да не е в София?

Да, казаха ми. Не знам защо това е така. Знам само, че няма да играем в нашата зала. Но честно казано не мисля за това. Важното е да се подготвим максимално добре за следващия съперник, а къде ще домакинстваме не е тема, която трябва да вълнува мен.

Готов ли е ЦСКА да спечели титлата?

Всичко е възможно. Както казах, това са плейофите, най-добрите 8 отбора от първенството. Който играе по-добре, може да спечели. Сега е времето да покажем на какво сме способни.

На полуфиналите ЦСКА очаква победителя от сблъсъка Дея спорт - Черно море.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое с категорична победа над Локомотив София в женското баскетболно първенство
Берое с категорична победа над Локомотив София в женското баскетболно първенство
Николай Денков: Не виждам никаква причина за конституционна криза
Николай Денков: Не виждам никаква причина за конституционна криза