НОВИНИ

Волейболистките на България стартираха със загуба срещу Франция в подготовката си преди Лигата на нациите

волейболистките българия стартираха загуба франция подготовката лигата нациите
Снимка: bgvolleyball.com
bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 18.05.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи на Франция с 1:3 в първата приятелска среща между двата тима. Напълно обновеният състав, воден от Лорецо Мичели, отстъпи на Франция с 1:3 (18:25, 25:18, 8:25, 22:25). Двубоят се игра във френския град Мец, а по трибуните имаше и български фенове, дошли да подкрепят волейболистките ни.

Българките започнаха по-сковано, липсата на сработка доведе до известна доза напрежение в редиците им. Това доведе до много лични грешки. Домакините взеха инициативата и започнаха да диктуват темпото. След средата на гейма Франция поведе с 20:15. Да края на гейма французойките не изпуснаха взетия аванс и го спечелиха с комфортна преднина.

Във втората част нашите намериха ритъма си, стабилизираха посрещането и намалиха непредизвиканите грешки. Това веднага даде положителен резултат и България започна да диктува развоя. Българките се откъснаха с 6:3, поддържаха преднина, а след средата поведоха ударно с 19:12. Родните представителки спечелиха втория гейм и изравниха резултата 1:1.

Третата част започна катастрофално. Франция поведе с 5:1 и буквално разгроми нашите. Домакините не дадоха никакъв шанс на българките и спечелиха гейма с 25:8.

Националките ни започнаха добре в четвъртия гейм и поведоха с 9:6. Отново обаче настъпиха слабости и непостоянство. Грешките зачестиха, а домакините веднага използваха ситуацията. Франция изравни при 9:9 и повече не изпусна инициативата. Да края домакините водеха и спечелиха с крайното 3:1.

"Видях интересни неща, всички са нови. Резултатът в контрола не е най-важното нещо. Аз се концентрирам върху основата, от която ще започнем работа. Някои от момичетата за първи път играха с националната фланелка. При тях имаше много емоция. Доволен съм от атмосферата и начина, по който играха през по-голямата част от двубоя. Естествено, имаме нужда от време, за да се подобрим. Всеки трябва да разбере системата, която налагам. За мен контролата е позитивна. Очаквам да се представим по-силно в следващия мач", коментира италианският специалист.

Втората приятелска среща между двата тима е на 19 май от 20:00 часа. Мачовете са част от подготовката на тима ни преди старта на Лигата на нациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волен Сидеров: Трябва да се махнат избирателните райони и 4-процентната бариера
Волен Сидеров: Трябва да се махнат избирателните райони и 4-процентната бариера
Спирка на градския транспорт падна в Пловдив
Спирка на градския транспорт падна в Пловдив