НОВИНИ

Все още с превалявания на места, по-късно облаците ще намалеят

все превалявания места късно облаците намалеят
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 12.05.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в сутрешните часове на места в Западна България все още ще има валежи от дъжд, но те ще спрат и още преди обяд облачността от запад-югозапад ще започне да се разкъсва и намалява, като до вечерта ще намалее и над Източна България.

В следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност и на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб и умерен източен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София около 7°. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София 14 - 15°.

Над планините ще бъде има значителна облачност и на отделни места ще превалява дъжд, над 1800 - 2000 метра - сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.

През почивните дни дневните температури ще се повишат с 3 - 4 градуса. В Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна и на места, повече в неделя, ще превали краткотраен дъжд, в планините е възможно и да прегърми. През първата половина от новата седмица затоплянето ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел на среща с лидерите на ПП-ДБ
Мария Габриел на среща с лидерите на ПП-ДБ
Базел е с единия крак на финала в Лигата на конференциите след обрат във Флоренция
Базел е с единия крак на финала в Лигата на конференциите след обрат във Флоренция