НОВИНИ

Всички спортни прояви отново без публика

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
12:48, 09.07.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
всички спортни прояви отново без публика

Всички спортни състезания ще се провеждат без зрители.

Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг днес.

"Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и закрито, се провеждат без публика", заяви Ананиев.


"Днес подписах заповедта.Тя вече е факт и влиза от 0:00 часа утре, 10 юли", допълни министърът.

Напуснах стадиона и то с голямо неудовлетворение и ядосан до крайна степен. Така здравният министър Кирил Ананиев отговори на въпрос защо не е напуснал стадиона за финала на Купата на България, който се проведе миналата седмица.


Както БГНЕС първа информира тогава на Националния стадион нямаше никаква дистанция между запалянковците, те не носеха маски и никакви други предпазни средства. Министър Ананиев беше на трибуната и наблюдаваше мача. Седмица по-късно в отбора на Локомотив (Пловдив), единият от участниците в срещата, има регистрирани случаи на коронавирус. Има болни и сред запалянковците от града на тепетата. Дани Каназирева призна днес, че се очакват още новозаразени.

„Напуснах стадиона, след като видях накъде вървят нещата и то с голямо неудовлетворение и ядосан до крайна степен. Мачът започна да не кажа при 100% спазване направилата през ред или през седалка, след като започна мачът знаете каква е емоцията сред младите хора, те просто забравиха за всичко”, обясни Ананиев. Емоцията на стадиона е особена, доста години съм бил футболист и съм усещал тази тръпка, но започнах моя брифинг с това, че гласувахме доверие на българските граждани за да ги върнем към нормалните условия, но щом не става, виждате, че веднага предприемаме тези мерки”, каза още Ананиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На първо четене: Задължителна детска градина за 4-годишните
На първо четене: Задължителна детска градина за 4-годишните
Задържан е Пламен Узунов
Задържан е Пламен Узунов