НОВИНИ

Яник Синер се оттегли от участие на турнира по тенис в Рим от сериите "Мастърс"

Причината е контузия в бедрото

Яник Синер се класира за третия кръг на Australian Open. Под един от покритите кортове, Синер надигра Томас Мартин Ечевери с 6:3, 6:2, 6:2.
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:38, 04.05.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианската тенис-звезда Яник Синер се оттегли от участие в турнира в Рим от сериите "Мастърс 1000" заради травма в бедрото. Контузията е от мачовете на турнира в Мадрид, обясни №2 в световната ранглиста днес.

Въпросната травма може да възпрепятства подготовката му за Откритото първенство на Франция и това го кара да бъде особено внимателен. В испанската столица той се оттегли преди четвъртфинала срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим, а днес 22-годишният италианец обяви, че е буквално с разбито сърце да вземе решението да пропусне домашния турнир, който се провежда от 8 до 19 май.

"Не е лесно да напиша това съобщение, но след като отново разговарях с лекари и специалисти за моите проблеми с тазобедрената става, трябва да съобщя, че за съжаление няма да мога да играя в Рим. Разбира се, много съм тъжен, че няма да мога да се възстановя, тъй като това е един от любимите ми турнири. Очаквах с нетърпение да се върна и да играя у дома пред италианската публика", казва Синер в публикация в социалните мрежи.

Отпадането на Синер е втората голяма загуба за организаторите, след като те бяха принудени да преглътнат оттеглянето на специалиста на клей и №3 в световната ранглиста Карлос Алкарас. Испанецът все още не може да се възстанови напълно от контузия в ръката.

А Синер беше в много добра форма в първата част на сезона, като през януари триумфира с първата си титла от "Големия шлем" – в Австралия, след което продължи да вдига купите в Ротердам и Маями. На клей започна с участие до полуфинал в Монте Карло, последван от отказване заради въпросната болка в крака в Мадрид.

Откритото първенство на Франция, известно също като турнира "Ролан Гарос", започва на 26-и май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиано Роналдо се отчете с хеттрик при убедителна победа на Ал-Насър
Кристиано Роналдо се отчете с хеттрик при убедителна победа на Ал-Насър
Полицията засече 36 души, шофирали след употреба на алкохол и 13 - на наркотици
Полицията засече 36 души, шофирали след употреба на алкохол и 13 - на наркотици