Явор Хаджиев за призванието да си доброволец

от БНТ
08:57, 04.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

В навечерието на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва на 5 декември, ви срещаме с мъж, посветил се на каузата да помага на другите. Явор Хаджиев е главен координатор на Доброволно формирование в Благоевград, а също и част от Съюза на българските спасители.

Вече 6 години Явор Хаджиев е част от Доброволно формирование "Георги Измирлиев- Македончето" в Благоевград. Заедно с него в организацията членуват още 15 души, всички обединени от стремежа си да помагат при пожари, бедствия и други извънредни ситуации.

"Всяка година имаме участия, най-вече в полските и горските пожари, тази година се наложи последните месеци да вземаме две участия, в два полски пожара, които бяха големи на територията на община Благоевград", заяви Явор Хаджиев.

Дейността на доброволците не свършва до тук. От началото на пандемията, те са се отзовали на десетки сигнали за оказване на помощ на хора, поставени под карантина.

"Когато някой ни помоли ежедневно участваме в такива мероприятия по закупуване на лекарства на карантинирани или крайно нуждаещи се, които не могат да излязат от вкъщи поради тази причина, които нямат близки да им помогнат. Пазаруваме и от магазините, пазаруваме и от аптеките, ако се наложи. Обикновено всички са благодарни, достатъчно е. Помагаме когато можем, доставяме им това което им е нужно", допълни Явор Хаджиев.

В момента доброволците към община Благоевград са едва 16, като организацията е отворена за нови попълнения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Министър Денков: Вече има тестове, за да се върнат учениците в клас от понеделник
Министър Денков: Вече има тестове, за да се върнат учениците в клас от понеделник
Снеговалеж предизвика инцидент със самолет в Рига
Снеговалеж предизвика инцидент със самолет в Рига