НОВИНИ

Юлия Берберян: Цвети, благодаря ти

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:56, 08.09.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Голям шлем

Легендата на българския тенис Юлия Берберян и майка на сестри Малееви благодари на Цвети Пиронкова за всички емоции, които тя й донесе до този момент със страхотното си представяне на "US Open".

"Благодаря ти, Цвети", каза майката на Мануела, Катерина и Магдалена Малееви.

"Исках да намеря една дума, но те са много и не успях да избера само една - феноменално, възхитително, невероятно. Това е моята оценка. Както тя сама каза: "Изненадах себе си". Винаги съм имала голямо уважение към Пиронкова, отнасяла съм се с възхищение. Наистина е феноменална нейната воля. Това е, което решава мачове на това ниво, където всички имат форхенди, бекхенди, сервиси, но един побеждава. Волята й за победа е феноменална", добави тя.

"Преди 1-2 години едва ли е имала време с малко бебе на ръце да мисли за такива неща, но в даден момент е започнала да тренира. Безспорно е тренирала много. Отново й се играе. Много спортисти често отсъстват от своите спортове за 1-2 години, заради травми, операции. Но да се върнеш след майчинство... Тези жени, майки, са пример за това как ние, жените, можем да правим кариера и след майчинството. Това е едно препятствие, пред което мъжете не могат да застанат никога. Природата е отредила на нас тази привилегия“.

„За това се радвам, че Цвети дава нагледен пример за тази равнопоставеност, която искаме да постигнем между мъжете и жените. Много често българските коментатори използват "Това може да се случи само в женския тенис" с едно пренебрежение. За това мога да кажа: "Цвети, благодаря ти от името на всички майки по целия свят! Всеки избира сам за себе си. Безспорно Цвети се е колебала дълго време за това решение. Други се връщат по-скоро. Азаренка, Уилямс... Те родиха и преди някой да разбере, печелеха турнири. Така че възхищение за тези много силни жени, майки", завърши Берберян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър освободи Съвета на директорите в болницата за рехабилитация в „Овча Купел“
Здравният министър освободи Съвета на директорите в болницата за рехабилитация в „Овча Купел“
Фалстарт на делото срещу Панайот Рейзи
Фалстарт на делото срещу Панайот Рейзи