НОВИНИ

Ювентус надигра Рома у дома

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
13:24, 07.02.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
ювентус надигра рома дома

Ювентус победи Рома с 2:0 в дербито на 21-ия кръг на Серия А. Кристиано Роналдо и автогол на Ибанес донесоха трите точки за торинския гранд. Успехът е трети пореден в шампионата за Юве и с него тимът на Андреа Пирло изпревари Рома и зае третото място в таблицата с 42 точки, 5 по-малко от лидера Интер и 4 от втория Милан. Рома остава четвърти с 40 точки.

Вездесъщият Кристиано Роналдо отново бе ключът към победата. Португалецът откри резултата в 13-а минута, след като получи топката от Алваро Мората и с техничен шут по тревата от границата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

В 21-а минута Рома бе близо до изравнителен гол, но удар на Браян Кристанте премина на сантиметри от гредата.

Веднага след това Роналдо пропусна да вкара втори гол, когато шутира, но топката рикошира в защитник на Рома и се удари в напречната греда.

Второто полувреме Ювентус зае изчаквателна позиция в търсене на подходящ момент да нанесе втори удар. Това се случи в 70-а минута, когато току-що влезлите като резерви Хуан Куадрадо и Деян Кулушевски изработиха второто попадение за Юве. Куадрадо изведе Кулушевски, който върна топката към намиращия се на стрелкова позиция Роналдо, но при опита си да избие топката Ибанес я прати в собствената мрежа за 2:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Късна драма лиши Манчестър Юнайтед от победа
Късна драма лиши Манчестър Юнайтед от победа
Приятелите на Скатов: Експедицията му на К2 е пример за сила, вяра, борбеност и упоритост
Приятелите на Скатов: Експедицията му на К2 е пример за сила, вяра, борбеност и упоритост