НОВИНИ

Ювентус стигна до труден успех над Фрозиноне и се доближи само на точка от върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:48, 23.12.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
ювентус стигна труден успех фрозиноне доближи точка върха
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Ювентус се върна на правилния път в италианската Серия "А" и в двубой от 17-ия кръг на първенството победи с 2:1 като гост състава на Фрозиноне.

Успехът за "бианконерите" обаче изобщо не дойде лесно при визитата им в Централна Италия, въпреки че именно гостите откриха резултата още в 12-ата минута чрез младия турски футболист Кенан Йълдъз, който ознаменува с гол своя дебют като титуляр за тима.

Отговорът на Фрозиноне, който през седмицата победи с 4:0 като гост шампиона Наполи в двубой от турнира за Купата, дойде в началото на второто полувреме, когато в 51-ата минута Хайме Баес реализира за 1:1, след като бе изведен зад отбраната на гостите от Иларио Монтериси.

Малко след изравнителното попадение Масимилиано Алегри направи няколко смени, включително пускането в игра и на нападателят Душан Влахович. Именно появата на сърбина се оказа решаваща за развоя на срещата, тъй като той донесе победата на "Старата госпожа" в 81-ата минута с глава, възползвайки се от центриране на Уестън Маккени.

В края на срещата Влахович реализира и още един гол за торинци, който обаче не бе зачетен заради засада, маркирана след намесата на ВАР.

Въпреки това в добавеното време на срещата футболистите на Ювентус не допуснаха да се стигне до изненада и така регистрираха своята победа №12 от началото на сезона в Серия "А", с която събраха 40 точки и се доближиха само на една от лидера Интер, който обаче е и с мач по-малко.

Съставът на Фрозиноне пък остава на 14-ата позиция в подреждането с актив от 19 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганният вятър в Русе достигна 144 км/ч
Ураганният вятър в Русе достигна 144 км/ч
Верижни катастрофи затрудняват движението по АМ "Тракия" към Бургас
Верижни катастрофи затрудняват движението по АМ "Тракия" към Бургас