НОВИНИ

Забележителната статистика зад гола на Лионел Меси

Лионел Меси
bnt avatar logo
от БНТ
13:48, 29.09.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Лионел Меси отбеляза първото си попадение с екипа на Пари Сен Жермен при победата над Манчестър Сити с 2:0. След двубоя от груповата фаза на Шампионска лига аржентинецът призна, че отчаяно е търсел първото си попадение в новия си клуб.

Според статистиката обаче, дебютният му гол за парижани беше неговият 27-и срещу отбор от Висшата лига в 31-ата му среща с тим от Премиърлийг.

34-годишният футболист пропусна голяма част от предходните мачове на отбора, заради липса на игрова практика, мачовете на Аржентина и контузия в коляното.

Меси след първия си гол за ПСЖ: Много съм щастлив

Освен Лионел Меси, нападението на парижани бе изградено от двамата най-скъпи футболисти в света, в лицето на Неймар и Килиан Мбапе. Снощи триото размени 44 подавания по между им. Това са 10% от пасовете на целия отбор в снощния мач.

Новото попълнение на домакините се отчете с 60 докосвания, като 16 бяха в собствената му половина от терена. Шесткратният носител на Златната топка е футболистът с най-много точни подавания за своя отбор – 43.

Лионел Меси има 7 попадения срещу Манчестър Сити до този момент, повече от всеки друг футболист. В същото време аржентинецът има и 7 попадения срещу тимове на Хосеп Гуардиола (два срещу Байерн Мюнхен, пет срещу Манчестър Сити с треньор Гуардиола).

И въпреки всичко това, дори и да си Лионел Меси, понакога се налага да лягаш зад изградена стена, за да не може съперниковият тим да вкара попадение.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 ще е максималният брой точки при всички изпити след 4., 7. и 10. клас
100 ще е максималният брой точки при всички изпити след 4., 7. и 10. клас
Президентът: Държавата ще действа срещу купуване на избори
Президентът: Държавата ще действа срещу купуване на избори