НОВИНИ

Зачестява миенето на улиците в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 12.03.2020
Чете се за: 00:32 мин.
Регионални

Зачестява миенето на улиците в Русе, пътните платна ще се почистват на две смени – през деня и през нощта.

Стартира ежедневно миене на пътни платна и тротоари в Русе, съобщиха от местната общинска администрация в крайдунавския град.

Фирмата, с която има договор за почистването, се е ангажирала, че дейностите ще обхващат главни и централни артерии, съобразно инфраструктурата на улиците и изградените дъждоприемни шахти.

Измиването ще се извършва на двусменен режим, както през деня така и през късните часове на денонощието. То ще е съобразено с трафика по натоварените улични платна, за да се предотвратят задръствания и да не се създава неудобство за гражданите, уточниха от Община Русе.

Ангажимент на шофьорите на тролейбусите от градския транспорт в Русе пък е да дезинфекцират на начална и крайна спирка превозните средства. Като за целта са им осигурени препарати и консумативи.

По-детайлна дезинфекция се извършва при излизане от депото и при приключване на курса, съобщиха от местната администрация, като уточниха, че същите разпореждания са дадени на частните превозвачи и на автобусите от междуселищния транспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинският съвет на Пловдив гласува преразпределението на парите стадионите
Общинският съвет на Пловдив гласува преразпределението на парите стадионите
Ограничителните мерки за журналистите в НС остават
Ограничителните мерки за журналистите в НС остават