НОВИНИ

Задължителна карантина в хотел за българите, влизащи в Исландия

тридневна карантина бризбейн заради случая covid
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:15, 30.03.2021
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Слушай новината

Исландия въвежда за гражданите, пристигащи от "тъмно червени" или "сиви" зони, сред които е и България, 5-дневна карантина в хотел в рамките на задължителното двойно тестване, което се прави след влизане в страната.

Мярката е в сила от 1 април, съобщават от Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Осло, акредитирано и за Исландия, карантинните заведения ще са задължителни дори и за тези граждани, които имат адресна регистрация в Исландия.

В допълнение към новата мярка децата, които досега бяха освободени, както от тестване, така и от карантина, считано от 1 април ще подлежат на същите гранични мерки при влизането им в Исландия като възрастните.

Сред останалите изисквания при влизане в Исландия за български граждани са попълване на регистрационен формуляр преди пътуване, представяне на резултат от отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване, повторен тест непосредствено при пристигане в Исландия, трети тест в края на карантинния период.

В категоризацията на исландските власти във връзка с разпространението на коронавируса България е "тъмно червена зона" заедно с други европейски държави. Категоризацията, приета от исландското правителство, е публикувана ТУК.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венцеслав Стефанов: Вратарят, Сисиньо и Шивача не знам какво правят в националния отбор
Венцеслав Стефанов: Вратарят, Сисиньо и Шивача не знам какво правят в националния отбор
НБА - резултати
НБА - резултати