НОВИНИ

Задържаха голямо количество контрабандни лекарства и кутии цигари на "Капитан Андреево"

задържаха голямо количество контрабандни лекарства кутии цигари капитан андреево
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:56, 04.08.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Служителите на митническия пункт „Капитан Андреево“ задържаха 1147 опаковки контрабандни лекарствени продукти и 8200 къса (410 кутии) цигари, укрити под задните седалки и в багажното отделение на автобус с пътници. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Установено е, че контрабандните медикаменти и тютюневи изделия са пренасяли двамата водачи на автобуса.

Автобусът, който е с чужда регистрация, пристига на митническия пункт „Капитан Андреево“ на 31 юли около 16:00 часа, по маршрут от Турция за Германия през България. В зоната за митнически контрол екипажът на автобуса и всички 54 пътници обявяват, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка инспекторите откриват под задните седалки в салона на автобуса три кашона с 8200 къса (410 кутии) цигари с чужд акцизен бандерол, за които е установено, че са собственост на шофьора на автобуса – турски гражданин.

В хода на контролните действия в багажното отделение на автобуса са открити други три кашона, съдържащи общо 1147 опаковки лекарствени продукти, сред които инжекционни разтвори, таблетки и мехлеми за лечение на различни заболявания. Установено е, че те са собственост на втория водач на автобуса, също турски гражданин.

Контрабандните лекарствени продукти и цигари са иззети. Срещу двамата водачи на превозното средство са съставени актове за установените административни нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спряха 18 мигранти в два автомобила на обходния път на Монтана
Спряха 18 мигранти в два автомобила на обходния път на Монтана
Изплащането на пенсиите започва от 7 август
Изплащането на пенсиите започва от 7 август