НОВИНИ

Заплахи за физическа саморазправа в секцията в село Долно Осеново

bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 02.10.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Регионални
Слушай новината

Напрежение в благоевградското село Долно Осеново след заплахи за физическа разправа с председател и членове на секционните комисии. Агресията ескалира заради масови случаи на придружители, които показвали на възрастните хора как и за кого да гласуват. На два пъти се наложи намеса на полицията.

5 са подадените сигнали до РИК в Благоевград за придружителите, които са показвали за коя политическа партия да гласуват хората. От рано сутринта е засилено и полицейското присъствие в района. Полицаите са реагирали на няколко сигнала във връзка със заплаха за физическа саморазправа с членове на СИК.

Напрежението възникнало още в началото на изборния ден. Членове на секционни комисии установили, че голяма част от хората идвали с придружители, без да имат нужда от такива. След като се направили забележки и се опитали да въведат ред последвали заплахи от придружителите.

"Първо започнаха с натиск, вербален, след това и откровени заплахи, сваляне на картите. Обвиняване на нас, че ние саботираме изборния ден", каза Иван Маслянков, председател на 13 СИК с. Долно Осеново.

Сред отправените заплахи имало и такива за физическа саморазправа.

"Каза, че никой не знае кога и дали ще се прибере довечера с колата или ще се прибере със счупен крак или ръка", каза Ина Маслянкова - член на 12 СИК село Долно Осеново.

От Районната избирателна комисия са получили сигнал за случая в село Долно Осеново и предстои да се произнесат с решение до края на изборния ден.

Репортер: Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пропуск в закона: В чужбина може да се гласува повече от един път
Пропуск в закона: В чужбина може да се гласува повече от един път
Напрежение в секция във видинския квартал "Нов път"
Напрежение в секция във видинския квартал "Нов път"