НОВИНИ

Започва захлаждане от днес

захлаждане цялата страна
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 19.07.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Захлаждане започва от днес. Максималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат между 33° и 38°, в София – около 33°. Ще остане ветровито, с умерен североизточен вятър, а след слънчевото начало на деня, главно в следобедните и вечерните часове в много райони ще
има валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевични бури с условия и за градушки.

Преди полунощ в планинските райони все още ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, но до сутринта явленията за затихнат и облачността ще се разкъса и намалее до ясно време.

Утре отново ще е предимно слънчево и горещо. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°.

След обяд ще се развива купеста, над западната половина от страната - купесто дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Главно в Северозападна България има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30°-33°. Температурата на морската вода е около 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обяд утре в планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите в западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

През следващите дни ще има и слънчеви часове, но ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В неделя ще са главно в Централна, в понеделник - в Южна, а във вторник - в Източна България и планинските райони. Температурите ще се понижат още, максималните в западните райони ще са около и под 30°, а в източните - все още до 35°-36°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима души, включително командири от Хизбула, бяха убити при израелски въздушни удари в Ливан
Петима души, включително командири от Хизбула, бяха убити при израелски въздушни удари в Ливан