НОВИНИ

Започва затопляне с температури до 31°

очаква слънце неделя
bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 19.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево време ни очаква днес, с повече облаци в Западна България. Температурите ще се повишават - максималните ще са между 19° и 24°, в София - около 20°. Южният вятър ще се усилва, на места на север от планините ще е умерен, поривист.

Още по-ветровито ще бъде през следващото денонощие, с умерен, в източните райони и северно от планините - временно силен, поривист южен вятър, с който ще се пренася по-топъл въздух и температурите утре чувствително ще се повишат.

Минималните ще бъдат между 8° и 13°. В сутрешните часове в котловините и по долините на реките в Югозападна България ще се образува краткотрайна мъгла. През втората половина на деня облачността ще е разкъсана. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около около 28°.

Предимно слънчево ще бъде по Черноморието. Ще духа умерен и временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури там ще са между 21°и 27°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна. Ще духа силен, по билата и бурен юг-югозападен вятър. Температурите ще са чувствително по-високи в сравнение с вчера и максималните в курортите ще са от 18 градуса на Алеко до 24 в Пампорово, в Банско - 25 градуса.

И на Балканите температурите ще се повишават. Ще бъде ветровито, най-вече в планините и северозападната част от полуострова. В котловините и низините сутринта ще бъде с намалена видимост.

У нас слънчево, още по-ветровито и все още необичайно топло, ще бъде в събота, с минимални температури между 11° и 16° и максимални - между 25° и 30°. Топло ще остане и в неделя, когато вероятността за валежи е малка. Ще започне постепенно захлаждане, което ще продължи и през новата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Варна си спомни за историческия мач срещу Манчестър Юнайтед
Спартак Варна си спомни за историческия мач срещу Манчестър Юнайтед
Надя Тончева успя да покрие втора норма за гросмайстор за жени в шахмата
Надя Тончева успя да покрие втора норма за гросмайстор за жени в шахмата