НОВИНИ

Завод "Арсенал" възобнови дейността си

завод арсенал възобнови дейността
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 30.03.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Бизнес

След двуседмичната карантина, наложена от ръководството, военният завод ,,Арсенал" в Казанлък днес започна работа. Оръжейницата отвари врати при строги защитни мерки. Дружеството е вложило огромен финансов ресурс за дезинфекцията на предприятието, с цел опазване здравето на работниците.

Днес всеки един от служителите в „Арсенал" получи защитни маски и гелове за дезинфекция. Маските са изработени от 13 шивачки от арсеналската шивалня, 10 000 броя, гелове също са направени във военния завод по специална технология и рецепта на началник - химическа лаборатория. На порталите са монтирани термовизионни камери, през които преминава всеки влизащ в ,,Арсенал".

Генералният директор на "Арсенал", коментира, че заради разпускането на работниците дружеството търпи огромни финансови загуби и работата трябва да продължи.

Работници споделиха, че са доволни от това, че започват работа. Някои от тях се страхуват, но въпреки това са на работа.

Към момента в "Арсенал" работят 9000 човека. 2000 от тях - пенсионери и нискоквалифициран персонал ще бъдат освободени в края на април заради спад на поръчките към завода, предизвикан от ситуацията с коронавируса. Проблемите на трансграничните международни транспортни коридори водят до забавяне на доставките на инструменти, химикали и други, необходими материали за производството, както и за експедицията на готовата продукция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Часове преди падането на карантината: Жителите на Банско са нетърпеливи, но и притеснени
Часове преди падането на карантината: Жителите на Банско са нетърпеливи, но и притеснени
Високотехнологични компании се включват в помощ на електронното здравеопазване
Високотехнологични компании се включват в помощ на електронното здравеопазване