НОВИНИ

Жалко! Контузия и Аслан Карацев спряха Григор Димитров на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:30, 16.02.2021
Чете се за: 01:21 мин.
Тенис
жалко контузия аслан карацев спряха григор димитров australian open

Първата ни ракета спечели първия сет в мача, но във втория пропусна куп възможности за пробив, което позволи на руснакът да изравни резултата, а в последните две части 29-годишния българин просто не беше боеспособен заради някаква контузия, която сериозно повлия на движението му по корта.

В край на сметка руския квалификант се възползва перфектно от ситуацията и след 2:6, 6:4, 6:1, 6:2 за 2 часа и 22 минути достигна до първия си 1/2 финал в турнира от Големия Шлем, още при дебюта си.

По-тревожното за нас обаче е състоянието на Григор, който едвам-едвам напусна корта след края на мача, като всичко ние стискаме палци за Димитров, травмата му да не бъде сериозна и да го видим на корта възможно най-скоро.

Двамата си размениха по един гейм за начало на мача, като стана ясно, че Карацев ще се опита да бъде агресивен във всеки един възможен момент. Именно този му подход, наред с неубедителния Григор в следващия си сервис гейм, позволиха на Карацев да пробие за 2:1. От този момент нататък обаче Димитров започна все по често да влиза в дълги разигравания, което видимо не бе по вкуса на руския му опонент, който започна да греши. Българинът се възползва от това, печелейки пет последователни гейма, за да затвори сета след 6:2.

29-годишния хасковлия продължи да използва тази си стратегия да държи топката в разиграване, но в началото на втората част пропиля куп брейкболове. Карацев дочака своя момент и проби за 3:2, но отново Димитров изравни моментално. В деветия гейм обаче ръката на Григор отново трепна, носейки нов брейк на сметката на руснака. Така той получи право да сервира за сета и не сгреши, печелейки втората част с 6:4

Карацев продължи със силната си игра и в следващата част, пробивайки за 2:1. За съжаление с развитието на сета Григор започна да изпитва някакви проблеми, тъй като скоростта на сервиса му рязко спадна. Това очаквана доведе до резултат от 6:1 в полза на руснака, а Димитров взе медицински таймаут на почивката между сетовете.

Българинът продължи да изпитва дискомфорт в началото на четвъртата част, но въпреки това продължи да играе, като най-болезненото за него беше изпълнението на сервис. Карацев проби за 3:1, но въпреки това Григор продължи да играе. Руснакът продължи да печели своите сервис геймове и след нов пробив затвори мача след 6:2.

Така Аслан Карацев се превръща в първия дебютант в историята на турнирите от Големия Шлем, като в следващия кръг го очаква победитля от двубоя Новак Джокович-Александър Зверев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ски ентусиасти по пистите в Италия въпреки забраните (Снимки)
Ски ентусиасти по пистите в Италия въпреки забраните (Снимки)
Д-р Брънзалов: В началото на март може да започне масовата ваксинация
Д-р Брънзалов: В началото на март може да започне масовата ваксинация