НОВИНИ

Значителна облачност

значителна облачност
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 03.01.2021
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е значителна и ще има превалявания от дъжд, повече по количество в крайните южни райони. В низините ще се образуват мъгли. Температурите в неделя сутрин ще са предимно между 1° и 6°. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 8° и 13°, по-ниски в северозападните райони.

Над планините ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. По-значителни ще са валежите в южните райони на Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра - около 1°.

В понеделник ще остане облачно и ще продължи да превалява. По-значителни количества са възможни в югозападната половина от страната. На изток, след обяд ще духа временно силен южен вятър.

Дневните температури ще са от 5°-6° в северозападните райони до 15°-16° в източните. Във вторник облачността ще се разкъса и ще намалее, но в сряда ще се увеличи и до вечерта от запад отново ще завали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
340 са новите случаи на коронавирус при 2585 теста
340 са новите случаи на коронавирус при 2585 теста
Владимир Зографски преодоля квалификацията в Инсбрук
Владимир Зографски преодоля квалификацията в Инсбрук