НОВИНИ

Зверев продължава по план в Мелбърн, квалификант изхвърли Шварцман

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:49, 12.02.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Тенис
зверев продължава план мелбърн квалификант изхвърли шварцман

Поставеният под номер 6 Александър Зверев постигна лесна трисетова победа срещу Адриан Манарино и по този начин си гарантира място в 1/8 финалите на тазгодишния Australian Open.

Германецът не срещна никакви трудности по пътя към успеха с 6:3, 6:3, 6:1 за 1 час и 45 минути игра.

Ключът към победата беше силния сервис на Александър, който реализира общо 19 аса и спаси всяка една от трите възможности за пробив пред французина.

От своя страна пък световният номер 7 пък реализира общо пет брейка, нанизвайки 33 уинъра по пътя към победата.

В следващия кръг, миналогодишния полуфиналист го очаква Душан Лайович, след като сърбинът елиминира с 3-1 сета испанецът Педро Мартинес и за първи път в своята кариера ще играе във втората седмица на Australian Open.

Голямата изненада днес поднесе 114-ия в света квалификант от Русия, Аслан Карацев, който надигра с 6:3, 6:3, 6:3 номер 8 в схемата Диего Шварцман.

Аржентинецът така и не намери отговор на агресивната игра на Карацев, за когото това е дебют в основната схема на турнир от Големия Шлем.

Тази победа гарантира на руския тенисист място в топ 100 при следващото обновяване на ранглистата, като той дори може да напредне още повече, ако продължи с победния си ход в Мелбърн.

Неговият следващ съперник ще бъде канадец, тъй като жребия събра заедно две от звездите на "кленовите листа", Денис Шаповалов и Феликс Ожие Алиасим. Двамата играят в момента, като Феликс дори вече води със сет, след като взе първата част със 7:5 гейма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобяват фирмите, ангажирани с почистването на АМ „Тракия“ и Околовръстния път на София
Глобяват фирмите, ангажирани с почистването на АМ „Тракия“ и Околовръстния път на София
Лошото време остави няколко села в община Балчик без ток
Лошото време остави няколко села в община Балчик без ток