НОВИНИ

Зверев съкруши мечтата на Джокович за олимпийското злато

зверев съкруши мечтата джокович олимпийското злато
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 30.07.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер 1 в мъжкия тенис - Новак Джокович се прости с мечтата си да запише "Златен шлем", след като загуби от Александър Зверев с 1-6, 6-3, 6-1 в полуфиналите на олимпийските тенис турнир.

На 1 август (неделя), когато е финалът на надпреварата, Зверев (Германия) ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов в битка за бленуваното олимпийско злато от Игрите в Токио.

Хачанов достигна до последната фаза на турнира, след като по-рано днес победи Пабло Кареньо Буста от Испания с 6-3, 6-3 в другия полуфинал.

Срещата в японската столица започна отлично за сърбина, който изцяло диктуваше събитията на корта, давайки едва един гейм на противника си в първия сет (6-1).

Доближавайки се на сет от финала, Джокович продължи уверено да печели разиграванията във втората част и дори стигна до ранен пробив за 3-2 гейма, но след това развоят на срещата се обърна изцяло в полза на Александър Зверев. Немският тенисист спечели 4 последователни гейма, за да затоври сета на 6-3 и да изравни резултата в срещата.

Устремът на Зверев продължи и в последния трети сет, като той направи ранен пробив и натрупа преднина от 4-0 гейма. Разтърсеният Джокович успя да спечели един гейм, но силите му не стигнаха за обрат и Зверев затвори сета с 6-1 гейма в своя полза. Така немецът продължава напред към финала след 1-6, 6-3, 6-1 срещу световния номер 1 след малко над два часа игра в Токио.

По този начин Джокович за трети път в кариерата си ще се бори за бронзов олимпийски медал, след като през 2008 година победи Джеймс Блейк в мача за бронза, а три години по-късно загуби от Хуан Мартин дел Потро. Сега сърбинът ще премери сили с Пабло Кареньо Буста в мача за третото място в събота, докато Зверев и Хачанов ще определят новия олимпийски шампион в неделя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Държавата все още не е събрала 556 млн. лв. от невнесени такси за хазарт
Асен Василев: Държавата все още не е събрала 556 млн. лв. от невнесени такси за хазарт
Тихомир Иванов: Имам здравословен проблем
Тихомир Иванов: Имам здравословен проблем