Аромат на екзотични ястия се понесе от посолството на Индонезия днес. На специална кулинарна демонстрация съпругата на индонезийския посланик у нас Имануел Роберт Инкириванг представи най-вкусното от родината си пред гости и представителки на Международния женски клуб.
Аромат на екзотични ястия се понесе от посолството на Индонезия днес. На специална кулинарна демонстрация съпругата на индонезийския посланик у нас Имануел Роберт Инкириванг представи най-вкусното от родината си пред гости и представителки на Международния женски клуб.
Ако ви предложат Наси горн или Семур дагин, вероятно ще се затрудните какво да изберете. Всъщност става дума за традиционни ястия на Индонезия. Независимо дали ще предпочетете пържен ориз със скариди, картофен кейк с кокос или телешко с картофи и соев сос, подгответе се за един съвсем различен от традиционния български вкус.
Фели Роуз Инкириванг - съпруга на посланика на Индонезия в България: "Направихме тази кулинарна демонстрация, защото искахме да запознаем хората в България с нашите традиционни ястия".
Главното, с което се отличава индонезийската кухня, е, че тя е пикантна, готви се с много подправки, а сладко и солено често се смесват.
БНТ: "Има ли нещо общо между политиката и готвенето?"
Фели Роуз Инкириванг - посолство на Индонезия:
"Мисля, че добрата кухня и политиката трябва да вървят ръка за ръка. Защото ако си истински политик и искаш да спечелиш хората, най-добрият път е този - пътят към сърцето минава през стомаха".
А тази максима важи не само в Индонезия, а и България. Може би защото за добрата кухня няма географски граници.