НОВИНИ

20 минути закъснения в час пик по линията на тролейбусите 2 и 9

По 20 минути закъсняват в час пик тролейбусите с номера 2 и 9 в района на строежа на метростанцията булевард "България". Това признават от центъра за градска мобилност в София, който следи и регулира движението.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
21:20, 20.10.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Заради строежа на метростанцията "Булевард България“ от третия лъч на метрото в София, едноименният булевард е стеснен, локалното платно, по което се движеха тролейбусите, е затворено, а малката квартална уличка "Григор Начевич" се е превърнала основна пътна артерия. Точно по нея минават сега тролеите 2 и 9. За да излязат на булевард "Гешов" в посока центъра, те трябва да пресекат едното му платно. Това се оказва тясното място, което в комбинация с манталитета на родния шофьор, предизвиква задръстванията.

"Проблемът е, че става тапа в кръстовището към булевард "България", колите застават, те са на зелен сигнал, на нас светва и няма къде да отидем и става тапа и опашката е черквата долу, на площад "Ручей", просто няма минаване."

Според шофьорите един пътен полицай би решил проблема, като спира колите да не навлизат в кръстовището, ако не могат да излязат от него. От Центъра за градска мобилност също са на мнение, че това засега е единстивото решение, защото друг маршрут за преминаване просто няма. Те изчисляват, че на ден закъснението на всеки тролейбус по линията надминава час.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският правосъден министър: Изборите не могат да бъдат фалшифицирани
Американският правосъден министър: Изборите не могат да бъдат фалшифицирани
Десета жена обвини Доналд Тръмп в неприлично поведение
Десета жена обвини Доналд Тръмп в неприлично поведение