НОВИНИ

2016 година започна и завършва със смърт на легендарни музиканти

Изключително тъжна за света на музиката се оказа отиващата си 2016 година. Днес светът се раздели и с легендата Джордж Майкъл, който почина на 53-годишна възраст след сърдечен удар.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:39, 26.12.2016
Чете се за: 00:57 мин.
По света
2016 година започна завършва смърт легендарни музиканти

Още в първите дни на тази година феновете на рока бяха зашеметени от загубата на Дейвид Бауи на 10-ти януари. Това се случи само два дни след излизането на албума „Блекстар“ за 69-тия му рожден ден. Бауи няколко месеца се бори с раково заболяване, но диагнозата му беше известна на малцина извън близките му роднини.

Глен Фрей, съоснователят на и фронтмен на „Ийгълс“, почина на 18-ти януари на 67 години. С огромния успех на парчета като "Хотел Калифорния“ рокаджиите бяха сред най-продаваните музиканти в историята на САЩ.

Друга рок легенда Пол Кантнър, който бе водещата творческа сила на „Джеферсън Еърплейн", си отиде на 28-ми януари на възраст 74 години, след като получи инфаркт.

За кончината на Морис Уайт разбрахме на 4-ти февруари. Дълги години афроамериканецът страдаше от болестта на Паркинсон.

На 11-ти март научихме тъжната новина за самоубийството на 71-годишния Кийт Емерсън. Колегата му Грег Лейк почина на 7-ми декември на 69 години.

;

Рапърът Файф Дог от групата A Tribe Called Quest си отиде от този свят на 22-ри март на 45 години след цьл живот борба с диабета.

Иконата на кънтри музиката Мърл Хагард, чиято музика даде глас на недоволните консерватори в хипи ерата, ни напусна на 6-ти април на 79-тия си рожден ден.

Милиони фенове на поп музиката бяха потресени от смъртта на Принс – един от най-влиятелните и успешни артисти към края на миналия век. Звездата почина на 21-ви април на 57 години в дома си в Минесота, след предозиране със силни болкоуспокояващи.

Поетът и певец Ленард Коен издъхна на 7-ми ноември на 82 години.

Огнената фънк изпълнителка Шарън Джоунс почина на 18-ти ноември от рак на 60-годишна възраст.

На 24-ти декември след инфекция почина Рик Парфит, китарист на „Status Quo“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Индонезия отбелязва 12 години от голямото цунами с молитви
Индонезия отбелязва 12 години от голямото цунами с молитви
Снежни бури в САЩ
Снежни бури в САЩ