От два дена Варна е столица на сладките изкушения. Главен виновник за това е провеждащият се в града семинар „Класика, иновации и техники при десертите". Лектори са шест от най-известните майстори-сладкари в страната. Организатори на проявата са Българската асоциация на професионалните готвачи.
От два дена Варна е столица на сладките изкушения. Главен виновник за това е провеждащият се в града семинар „Класика, иновации и техники при десертите". Лектори са шест от най-известните майстори-сладкари в страната. Организатори на проявата са Българската асоциация на професионалните готвачи.
Кризата роди ново определение за някои от десертите, смело бяха наречени от авторите си антикризисни. Какво пък, приемаме го като един от поредните парадокси, този път в изкусителното сладкарство.
Не може да се говори за нови тенденции, по скоро за модерна визия на десертите. За това помага строителният материал - марципан, перципан, карамел. На карвинга или изработването на скулптури от плодове, също беше отделено внимание.
И макар че повечето карвинг шефове предпочитат тайландската техника, в скоро време може да се заговори и за „българска следа", смятат те. Презентациите приключиха със здравословни вегън десерти, които доказаха, че и без животински продукти майсторски приготвеният сладкиш, може да изкушава.
Излъчено в "По света и у нас".
Коледно ретро пътешествие в София: От днес тръгва безплатният "Коледен автобус"