НОВИНИ

Френски шик за супербогаташи

Франция е най- посещаваната от туристи страна в света, а Париж винаги е бил един от любимите им градове.

bnt avatar logo
от БНТ
12:26, 01.08.2014
Чете се за: 01:00 мин.
По света
Франция е най- посещаваната от туристи страна в света, а Париж винаги е бил един от любимите им градове. Сега обаче френската столица се опитва да привлече най-богатите, като им предложи лукс, какъвто само те могат да си позволят. Хотел на метри от Шанс Елизе и Триумфалната арка е част от пейзажа на Париж от 1908 година. Но само традициите и спомена за исторически събития вече не са достатъчни, за да му осигурят печалби. През последните четири години обаче е затворен за цялостна реновация на стойност 430 милиона евро. Целта е хотелът да отправи предложение към най-богатите, на което те няма да могат да откажат. Конкретно, нишата, към която мениджърите са се насочили са свръхбогатите азиатци. Обновяването на хотела е част от тенденцията за увеличаване броя на петзвездните хотели в Париж. Леглата в луксозните хотели са се увеличили два пъти през последното десетилетие и вече са над 2000.
Никола Беляр, главен мениджър на парижки хотел: "Посетителите в сегмента на петзвездните хотели бележат сериозен ръст през последните години в Париж. Идеята е Париж да стана възможно най- привлекателната дестинация за този тип туристи. "
Конкуренцията обаче също е голяма. Затова в хотела ще трябва да вложат цялата си енергия и въображие, за да спечелят хората с най-големи банкови сметки. Цената на нощувка в стая ще започва от 1000 евро и ще достига до 25 000 за апартамент със собствена градина на покрива. Всяка стая ще е оборудвана с принтер, таблет, кафе-машина и дори сешоар за нокти. Гостите ще имат възможност за телефонни разговори с всяка точка на света. Персоналът от 600 души ще е специално обучен, за да задоволи  на всеки каприз  на гостите. Туризмът е един от най- печелившите сектори на френската икономика. Страната е привлякла 82 милиона туристи за миналата година, а приходите в бюджета са 12 милиарда евро.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В подкрепа на приемната грижа
В подкрепа на приемната грижа
Гривни измерват наличието на алкохол в организма
Гривни измерват наличието на алкохол в организма