НОВИНИ

3:0 в полза на Хилари Клинтън срещу Доналд Тръмп в последния дебат

3:0 в полза на претендента на демократите за Белия дом Хилари Клинтън - това крайният резултат от кандидат-президентските дебати. Доналд Тръмп, номиницията на републиканците, отказа да отговори на въпроса дали ще признае резултатите от вота. Въпреки поредните обиди - като "гадна жена" и "марионетка", прекъсванията и виковете, анализаторите определят този дебат като най-смислен, и въпреки загубата, с най-добро представяне за Тръмп.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
12:17, 20.10.2016
Чете се за: 01:36 мин.
По света

И този дебат започна без ръкостискане на двамата кандидати. В началото тонът беше сдържан. Диспутът вървеше по правилата - модераторът Крис Уолас от Фокс Нюз, задаваше въпроси - Хилари Клинтън и Доналд Тръмп отговаряха. Тя обеща най-голямата програма за разкриване на работни места след Втората световна война, а той - най-мащабните данъчни промени.

Икономиката и назначенията във Върховния съд, здравните и социалните придобивки бяха част от дискутираните теми. Имиграцията обаче беше въпросът, който пречупи добрия тон и на сцената се върнаха прекъсванията и обидите. Гадна жена, не е вярно, не съм казвал такова нещо... - това бяха част от разменените реплики. Истински словесен спаринг се случи на сцената когато стана дума за външна политика и за отношенията Москва - Вашингтон!

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: "Аз не познавам Путин. Той е казал хубави неща за мен. Ако се разберем ще е добре. Ако Русия и Съединените щати се обединим срещу Ислямска държава, това ще е добре....... От всичко, което виждам той не уважава този човек!"
Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ: "Е, да, защото предпочита марионетка за президент на Съединените щати..."
Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: "Не, не, вие сте марионетката!!!"
Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ: "Ясно е, че няма да признаете, че Русия е организирала кибер атаки срещу Съединените щати, че вие сте насърчил шпионаж срещу нашия народ, че имате желание да следвате линията на Путин, да се включите в неговия списък с желания, да разделите НАТО, да правите каквото той иска..."

Друга гореща тема се оказа Близкият Изток. Според Доналд Тръмп Алепо е катастрофа и провал, и обвини за това политиката, водена от Президента Обама и Клинтън. Тя заяви, че за да се победи Ислямска държава, първо трябва да се отвоюват бастионите ѝ в Сирия и Ирак. Времето за офанзивата в Мосул е така подбрано, че да помогне за избирането на Клинтън, заяви милиардерът.

Тя пък контрира, че това е поредната теория на конспирацията, която той тиражира, особено напоследък. През изминалата седмица Тръмп многократно заяви, че изборите са предрешени. А по време на дебата се впусна в пламенна тирада как медиите подкрепят опонента му. На финала и двамата поискаха от избирателите си възможност да служат на народа си.

Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ: "Надявам се да ми дадете възможност да бъда ваш президент!"
Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: "Ние ще направим Америка силна отново! Ние ще направим Америка велика отново, и това трябва да започне сега!"

Социлогическите данни показват безспорна победа за Хилари Клинтън на дебата, но обикновените американци и този път са очаквали повече от кандидатите. Мнозина все още обмислят да дадат гласа си и за някой от независимите кандидати. След дебата Клинтън, и редица анализатори, изразиха притесненията си от отказа на Тръмп да отговори на въпроса за дали ще признае резултата от вота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анджелина Джоли разговаря с агенти на ФБР
Анджелина Джоли разговаря с агенти на ФБР
Протест на жители на Куртово Конаре срещу кариера за мрамор
Протест на жители на Куртово Конаре срещу кариера за мрамор