НОВИНИ

Арт щрихи с Галя Крайчовска

Изоставените сгради - идеално място за филми, но не и за съжителство или разходка.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:08, 15.11.2014
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Изоставените сгради - идеално място за филми, но не и за съжителство или разходка. Ръждиви гвоздеи, счупени керемиди, стъклени спомени - а около тях кипи живот. Фотографът Христо Узунов показва част от поредицата “Изоставената България” в Ориндж център.

В 16-ти век във френския кралски двор ни пренася "Предсказанието" на Александър Дюма

Книгата за Катерина Медичи, първа от поредицата за династията Валоа и предистория на прочутата "Кралица Марго", излиза за първи път на български. Със съвсем съвременно послание е композицията на плажа в Сидни. Гигантският тиган на скулптора Андрю Ханкин алармира за вредните лъчи на слънцето в новия век. Поставянето у съвпадна с откритието, че Голямото червено петно на Юпитер е резултат от слънчево изгаряне.

Миньоните настъпват minioni

Появи се първият трейлър на очакваната филмова история. След невероятния зрителски и финансов успех на "Аз проклетникът"2 се задава "Миньони". Съвсем очаквано, след като дребните създания се явиха на кастинг в трая на филма. Историята, в която те са главни герои ще излезе през юли 2015, но вече открехнаха вратата. Жъртурковците, останали без господар, на когото да служат, стигат до световния конгрес на злодеите в Ню Йорк. Точно там ще трябва да се преборят за новата си господарка, която пък се опитва да стане първата жена супер злодей.

Хора и животни енергично се впускат в снимките на клипа "Ела с кака" ela kaka

Музикантите се качиха на каручка, цепиха дърва, гониха кокошки - и забъркаха закачлив клип, в унисон с музиката и текста. "Ша-ша" направиха и премиера в село Ъглен, където е заснето видеото, с шашав концерт. За съжаление най-старата кокошка Генерала не дочака премиерата. "Ела с кака" ще направи и закачлива градска промоция, с подкрепа от третия им албум, който излезе наскоро - "Вятър и мъгла".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Форумът на българското вино събра рекорден брой винари в НДК
Форумът на българското вино събра рекорден брой винари в НДК
Крисия, Ибрахим и Хасан преди финала на детската Евровизия в Малта
Крисия, Ибрахим и Хасан преди финала на детската Евровизия в Малта