НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

Мел Гибсън е получил покана да режисира филм за цар Калоян. Снимките ще са по нашите земи. Кой ще бъде цар Калоян? Очакваме вашите предложения!

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
13:31, 30.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Димитър Коцев – Шошо с режисьорско обяснение в любов към хората. Преносител е филмът „Баща ми, майка ми, сестра ми”, с премиера на София Филм Фест.

„Няма мрачни времена, има само мрачни хора.”Отбелязваме 150 години от рождението на автора на тази сентенция, носителя на Нобелова награда, говорещата съвест на Европа - Ромен Ролан. Послучай годишнината за първи път на български излиза книгата „Пиер и Люс” –любовна история във време на жестокост.

Появиха ли се нови стени след като падна Берлинската? И когато преминем загражденията, не забравяме ли принципи и идеали? И още в изложбата на Александър Вълчев „Нов живот” в Гьоте институт.

Китайският дисидент Ай Вейвей премина загражденията и направи инсталация в парижки универсален магазин. Изложбата „Детска игра” населява с герои от приказки и легенди. Описва ги като пирятелски, нещастни и понякога нахални. „Те много приличат на нашия свят”, намигва Вейвей.

Ако нашият свят се движеше от малките герои – сигурно щеше да е прекрасен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОТ СЕДМИЦАТА: Иран и ЕС - зимата на техните отношения е зад гърба им
ОТ СЕДМИЦАТА: Иран и ЕС - зимата на техните отношения е зад гърба им
Най-малко 33 мигранти загинаха край бреговете на Турция
Най-малко 33 мигранти загинаха край бреговете на Турция