НОВИНИ

От днес караме с новите по-скъпи винетки за 2016 г.

От днес всички шофьори, които искат да използват извънградските пътища, трябва да са с нови стикери. Винетки се продават в 3 300 пункта в страната - бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областни пътни управления.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
21:57, 01.02.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
караме новите скъпи винетки 2016

Тази година цената на годишния стикер вече е 97 лева. Увеличение има и при месечната и седмичната винетка. До момента са продадени почти 700 хил. стикера. Право на безплатна годишна винетка за леки автомобили имат хора с 50 и над 50 процента намалена работоспособност, и семейства, които отглеждат деца с трайни увреждания. Тази година и глобите за липса на винетки са по-високи.

Пътните полицаи ще глобяват и за несвален от стъклото стар стикер. Глобата за шофиране без винетка за лек автомобил е 300 лева, а за тежкотоварен 3 000. По данни на пътната агенция от 2012-та година - три години подред продажбите на винетки спадат. С по-високите цени обаче прогнозите са за 73 млн. лева повече приходи. На този фон утре Върховният административен съд ще заседава по делото срещу новите цени на стикерите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на гръцките острови предложени за Нобелова награда за мир
Жителите на гръцките острови предложени за Нобелова награда за мир
Силно активизирало се свлачище по Е-79 между Монтана и Враца
Силно активизирало се свлачище по Е-79 между Монтана и Враца