НОВИНИ

Окончателно: от неделя връщат мигрантите от Гърция в Турция

Докато течеше антитерористичната операция в Брюксел европейските лидери постигнаха така очакваното споразумение между ЕС и Турция за ефективно спиране на трафика на хора от Турция към гръцките острови. Още от 20 март Турция ще направи всичко възможно да спре мигрантския поток и да приема обратно незаконно влизащи в Европа.

Владислав Велев
от Владислав Велев
19:41, 18.03.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
Доналд Туск, председател на Европейския съвет: Трябваше да се уверим, че всеки един мигрант, пристигащ в Европа ще бъде третиран индивидуално, с други думи - че нашето споразумение отговаря на всички европейски и международни закони. Това изключва всякакъв вид колективно експулсиране. В този процес ще бъдат поканени да участват агенции на ООН.
Ахмет Давутоглу, министър-председател на Турция: Днес разбрахме, че Турция и Европейският съюз имат една и съща съдба, едни и същи предизвикателства, едно и също бъдеще. Срещнахме се заради задълбочаване членството на Турция и заради мигрантската криза. Но днес се съгласихме, че нашата връзка е с визия за по-стратегичски отношения между Турция и Европейския съюз.

Вижте прякото включване на Владислав Велев от Брюксел!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Нарисувайте герой от руски анимационен филм“
„Нарисувайте герой от руски анимационен филм“
Открихме забравен български спътник в Космоса, ще е там още 14 хиляди години
Открихме забравен български спътник в Космоса, ще е там още 14 хиляди години